AICI VEŢI GĂSI LISTA ACTUALIZATĂ ZILNIC CU TOATE CUTREMURELE CARE AU LOC ATÂT ÎN ROMÂNIA CÂT ŞI IN LUME



duminică, 6 februarie 2011

CAND VA VENI MARELE CUTREMUR IN ROMANIA ??? - 06.02.2011

Zeci de cutremure de mica intensitate cu epicentrul in zona Vrancea au avut loc de la inceputul anului si pana in prezent. Exact nu se poate sti ce se intampla acolo la zeci de kilometri sub pamant parerile nespecialistilor sunt impartite. Unii sunt de parere ca mai multe cutremure mici si dese ar elibera tensiunea acumulata in scoarta terestra si astfel scad sansele ca un cutremur major sa loveasca Romania , in timp ce altii impartasesc ideea potrivit careia mai multe cutremure mici ar prevesti venirea unui cutremur mare. Eu sunt de parere ca nu te poti juca cu natura - e ca si cum ai face pipi contra vantului - ce se intampla acolo jos nu poate sti absolut nimeni , deci , ambele variante ar putea fi corecte.
Directorul Institutului National de Fizica a Pamantului , Ghorghe Marmureanu , ne linisteste , aducandu-ne la cunostinta prin intermediul mass-media ca Vrancea nu este destul de incarcata pentru declansarea unui seism de proportii si ca un cutremur de peste 7 grade pe scara Richter ar putea lovi Romania dupa anul 2022.

Optimista parerea lui Marmureanu numai ca statisticile il cam contrazic. Comform statisticilor , cutremurele vrancene cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter , au o perioada de revenire de 32 de ani iar de la marele cutremur din anul 1977 au trecut aproape 34 de ani

Nu ne ramane decat sa traim cu speranta ca un cutremur major nu ne va mai lovi niciodata si Vrancea va "dormi" linistita milioane de ani de acum inainte.

Intrebarea care ne "macina" pe toti este :


CAND VA VENI MARELE CUTREMUR ???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu